OM SVANQVIST TRYCKERI AB

Svanqvist Tryckeri är ett av de äldsta tryckerierna i landet. Verksamheten startades i Holmedal, en mindre ort utanför Årjäng, Värmland av predikanten Alfred Svanqvist 1885 under namnet A Svanqvist och son. Femton år senare flyttar verksamheten in i det ”Blå huset” intill torget i Årjäng. Sönerna kliver in i verksamheten då Alfred själv ofta är på resande fot. Tryckeriet etableras på andra våningen medan man på bottenplan startar upp en pappers- och bokhandel. Sonen Konrad avlider senare i tuberkulos och den kvarvarande sonen Hugo, driver ensam verksamheten vidare fram till 1948. Då tar Konrads son Filip och Hugos son Erik över verksamheten, med Eriks bror Olle som föreståndare för bokhandeln. Olle driver pappers- och bokhandeln i ”Blå huset” fram till dess att det rivs 1990.

1961 växer däremot tryckeriverksamheten ur ”Blå huset” vid torget och flyttas till nybyggda lokaler intill E18 på Backmansvägen, där det ligger kvar än idag. Under 60-talet anses tryckeriet också vara ett av landets främsta rent teknologiskt. Här är Erik verksam ända fram till dess att verksamheten köps upp av Hans Arenö, Conny Gunnarsson och Sune Moberg 1998. Det sätter också Erik i guinness Rekordbok då han tar världsrekord i ”världens längsta sammanhållande och verksamma anställning” som varade från det att han var tretton år gammal 1923 fram till 1997/98. Det blir startskottet för en ny era och tryckeriet byter namn till Svanqvist Tryckeri AB. 2018 köps företaget upp av HELLO kommunikationsbyrå AB, Josefin Wallin och Katrin Luthander, och sedan 2024 drivs det vidare av Katrin Luthander i egen regi.

Under två sekelskiften har Svanqvist Tryckeri levererat trycksaker av bästa kvalitet och vi satsar nu på minst två sekel till. Varmt välkommen till Svanqvist Tryckeri AB, etablerat 1885 i Årjäng, Värmland.

Sortimentet

Hos oss hittar du ett enormt sortiment av trycksaker och profilprodukter. Vi samarbetar med marknadens bästa leverantörer för att kunna tillhandahålla profilprodukter i alla prisklasser. Vi vill gärna att du genom oss ska få allting du behöver - på ett och samma ställe.

Du är viktig

Kontakta oss om du har funderingar kring hur just ditt företag kan profilera sig på bästa sätt. Vi har lång erfarenhet och ofta många bra förslag på hur ni visuellt kan exponera ert företag.

Service

Vi ser värdet i den personliga kontakten och en hög servicegrad. Det ska vara både lätt och trevligt att beställa sina produkter hos oss. Vi har också många alternativ på smidiga samarbeten - kontakta oss så förklarar vi gärna mer.

Orderhantering:

Visitkort/Kuvert/Enklare trycksaker

 • Vid beställning med tryckfärdig pdf debiteras ingen extrakostnad.
 • Vid beställning utan tryckfärdig pdf ingår 1st korrektur, därefter löpande timdebitering om originaltid 725:-/h


Merch/Mässprodukter/Avancerade trycksaker

 • Vid beställning med tryckfärdig pdf debiteras ingen extrakostnad.
 • Vid beställning utan tryckfärdig pdf (design/layout) löpande timdebitering om originaltid 725:-/h


Leveranstider:

 • Standard: ca 7-14 arbetsdagar
 • Express: ca 4-7 arbetsdagar +500:-
 • Ultra Express: ca 2-4 arbetsdagar +1000:-
  Express / Ultra Express är ej möjligt på alla trycksaker.


Leveranskostnader:

 • 0:- Avhämtning
 • 100:- Inom Årjängs Tätort
 • 200:- Inom Årjängs Kommun
 • 400:- Arvika/Karlstad